P17 juniorit

Joukkueena pelaamisen tavoitteita:

  • P17-joukkue noudattaa soveltuvin osin Olssin edustusjoukkueen pelitaktiikkaa, joka puolestaan perustuu kansainvälisessä jääpallossa vallalla oleviin taktisiin ratkaisuihin.
  • Osajoukkuetaktiikan eri osa-alueiden sisältämät tehtävät jaetaan joukkuepelaamisen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Henkilökohtaisia taitotavoitteita:

  • P17-pelaaja on liikunnallisesti monipuolinen urheilija, jolla ei enää ole varsinaisia heikkoja ominaisuuksia jääpalloilijana.
  • Pelaaja osaa analysoida ominaisuuksiaan ja pelikäsitystään sekä suhtautua positiivisesti niihin ominaisuuksiinsa, jotka vaativat omatoimista lisäharjoittelua.

Lähtökohtia jääpallon harjoitteluun:

  • P17-ikäkauden pelaajat ovat jo tehneet varsinaisen talvilajivalintansa. Nämä jääpallon harrastajat ovat matkalla aikuispelaajiksi. Jääpallon lisäksi nuorilla riittää kiinnostusta monipuoliseen liikuntaan ja urheiluun, urheilulliseen elämäntapaan sekä koulutukseen.
  • P17-ikäisten harjoittelumäärät lähenevät aikuispelaajien määriä. Harjoittelu on aktiivista koko vuoden ajan ja tähtää vahvaan kuntopohjaan varsinaisella jääpallokaudella.

Harjoittelun ja pelaamisen tarkoitus:

  • P17 SM-sarja pelataan valtakunnallisena. Aktiivinen harjoitteluote koko kauden ajan tähtää menestymiseen SM-sarjassa.
Kesä- ja talvikauden harjoittelussa avainsana on pitkäjänteisyys: peruskuntokauden harjoittelu tähtää kestävyyteen talvikaudella ja jääpallokauden harjoittelussa painottuvat joukkuepelaamisen lähtökohdat.  Pelaajien yksilöharjoitukset ja joukkueen yhteisharjoitukset laaditaan motivoimaan nuorta pitkäjänteiseen harjoitteluun. Harjoitusohjelmien laatimisessa huomioidaan treenien, levon ja koulun vaatimukset. Ose näyttää mallia (kuva: S. Ollila):