Pelaajan polku

- LÄHTÖKOHDAT OLSILAISEEN JÄÄPALLOON
Tälle sivulle on koottu OLS:n pelaajan polku, joka toimii ohjenuorana olssilaiseen jääpalloon kasvamisessa eri ikäluokissa. Pelaajan polku kuvaa eri ikäluokissa jääpalloa harrastavien lasten ja nuorten kehitysvaiheita ja kehittymisen vaatimusksia. OLS:n pelaajan polku on toteutettu yhdessä OLS:n juniorijoukkueiden valmentajien kanssa ja siinä on sovellettu SJPL:n jääpalloilijan polun periaatteita (> Lue lisää)

OLS:n pelaajan polkua pyritään kehittämään kausittain. Pelaajan polku -sivun toivotaan antavan vinkkejä sekä jääpalloa harrastaville nuorille oman harjoittelun terävöittämiseksi että hyvää ja tervehenkistä harrastusta lapsilleen hakeville vanhemmille. Jääpallo on todellinen talviklassikko, joka tarjoaa monipuolisen liikuntaharrastuksen.

Pelaajan Polku on julkaisu ensimmäisen kerran kaudella 2011-12 OLS Opus -nimisessä käsikirjassa, joka toimii ohjeena olssilaiseen jääpalloon. OLS Opus -kirjanen julkaistaan vuosittain ja sama informaatio jaetaan myös näin OLS:n jääpallonuorille ja heidän vanhemmilleen. (Oheiset kuvat ovat OLS-junnujen vanhempien ottamia muutaman viime vuoden aikana.)

Eri ikäluokat on esitelty P-ikäluokkien joukkueittain. Tyttöpelaajien osalta sovelletaan samoja ikäkausiin liittyviä periaatteita. Ikäluokkakohtaisten pelaajan polku -portaiden lisäksi ohessa on koottu erilaisia linkkejä, joista saa kätevästi lisätietoja jääpallon harrastamisesta ja jääpallosta harrastuksena.

Yhteenveto:

OLS:n Jääpallokoulu ja/tai aluejoukkueet   
Leikki, innostus, uudet elämykset.
Tutustuminen jääpalloon ja luisteluliikuntaan.

P11 (10-11 v.)
Uuden oppinen, luistelutaito, maila ja pallo. Pienen kentän pelit.

P13 (12-13 v.)
Perusopit ja -taidot jääpallon pelaamisesta. Luistelun kehittäminen. Iso kenttä.

P15 (14-15 v.)
Perusopit ja -taidat jääpallon pelaamisesta. Joukkuepelin kehittäminen.

P17 (16-17 v.)
Kehitysvaihe: taito- ja tekniikkatasot sekä harjoittelun- ja ottelukestävyys

Nuorten Bandyliiga 
(18-20 v.)
Edustusjoukkuetaso: Suoritus- ja saavutustasot ovat asetettu tuloksellisesti, tavoitteellisesti ja kilpailullisesti

Aikuispelaajat (M23, BL)
Korkea suoritustaso: Aikuispelaaja SM-sarjatasolla.