Viikonlopusta kaksi tärkeää pistettä

04.12.2017

WP nurin, Veiterä oli liian kova

OLS:n jääpallon edustusjoukkue otti viikonlopusta tuloksellisen minimitavoitteen eli kaatoi lauantaina WP-35:n. Sunnuntaina sarjaa johtava Veiterä oli odotetun kova ja pisteet matkasivat Lappeenrantaan.

OLS – WP-35 6-5 (3-3)

Lauantain peliä haittasi varsinkin ensimmäisen jakson osalta lumi-/räntäsade. OLS meni jo 7. peliminuutilla Tuomas Räisäsen kulmamaalilla 1-0 johtoon. Kotijoukkueen peli pysyi hyvin kasassa ensimmäiset 20 minuuttia, mutta vierasjoukkue WP hivuttautui peliin mukaan.

Kolmesta seuraavasta maalista vastasi WP tasoittamalla ottelun ensin 21. minuutilla ja tekemällä maalin edustalta kaksi pikamaalia 36 ja 38 peliminuutin kohdalla. OLS teki kuitenkin puoliajan loppuun kaksi tärkeää maalia, kun Visa Knuuttila onnistui ensin kulmasta (41 min) ja yliajalla Räisänen otti maalivahti Pertti Virtasen pitkän avauksen nätisti alas ja viimeisteli varmasti. Ennen Räisäsen tasoitusta oli WP:llä paikka tehdä 2-4 maali. WP:n pelaajat vaativat tilanteesta rankkaria - Virtanen ei jäänyt vihellystä odottamaan, vaan poimi pallon ja viskasi Räisäsen läpiajoon. Erittäin tärkeä tapahtuma puoliajan loppuun.

Toinen jakso alkoi OLS:n komennossa ja Saku Hartikainen teki 4-3 (51 min). OLS:n tehokas toinen jakso jatkui, kun Eemi Dolk (1+4) viimeisteli ensin Antti Pesosen syötöstä 5-3 (58 min) ja 60. minuutilla Pesonen teki puolestaan Dolkin syötöstä vapaalyönnistä 6-3.

WP nousi vielä taistelemaan ottelun voitosta ja kavensi kahteen kertaan 65 ja 79 peliminuuteilla. Kotijoukkue pystyi kuitenkin pitämään loppuajan maalinsa puhtaana. Viimeisen kymmenminuuttisen teki osaltaan vaikeaksi myös Matti Immosen ulosajo 82 minuutin kohdalla kolmen jäähyn takia. OLS:n maalivahti Pertti Virtanen teki tärkeät torjunnat selvittämällä mm. WP:n rankkarin. Bandyliigan pisteet jäivät Ouluun ja OLS jätti WP:n yksin liigan nollakerhoon.

OLS – Veiterä 2-6 (1-3)

Jos on alkukauden pelikelit olleet kehnot, niin sunnuntaina kelkka kääntyi. OLS ja Veiterä pääsivät pelaamaan nollakelissä loistokuntoiselle Raksilan tekojäällä.

Sarjakärki Veiterä oli niin kova kuin ennakkoon oli odotettu. OLS oli ottelussa kuitenkin aktiivisesti mukana ja eka jaksolla sillä oli hyviä paikkoja onnistua maalinteossa useammin kuin kerran. Toki paikkoja lisämaaleihin oli myös vierailijoilla. Molempien joukkueiden maalivahdit onnistuivat pitämään taukonumerot pieninä. OLS:n maalista vastasi Saku Hartikainen Antti Pesosen syötöstä – Hartikaisen maali kavensi lukemat 1-2:een puolen tunnin pelin jälkeen.

Toisella jaksolla OLS onnistui heti puoliajan alkuun kaventamaan pelin kulmasta Tuomas Räisäsen laukoessa pallon maaliin Eemi Dolkin syötöstä. Tämän jälkeen OLS:lla oli vielä muutamia paikkoja nousta tasoihin, mutta puoliajan edetessä maalipaikoille pääseminen vaikeutui ja Veiterä otti pelinhallinnan itselleen.

Veiterä esitti toisella jaksolla parasta Oulussa nähtyä jääpalloa tällä kaudella. Joukkue hyökkäsi usealla miehellä ja pallo liikkui mukavasti pelaajalta toiselle. Vierailijat onnistuivat tekemään kulmasta pelin kannalta tärkeän 2-4 maalin 59. minuutilla. Lopullisesti ottelu ratkesi kahteen pikamaaliin 71 ja 72 minuutin kohdalla. Loppunumerot 2-6 vierailijoille.

Tästä linkistä Veiterän otteluraporttiin.

Viikonlopusta tärkeät kaksi pistettä ja tasonnosto

OLS sai viikonlopusta hakemansa kaksi tärkeää sarjapistettä ja rutkasti luottoa omaan tekemiseen. Voitto WP:stä oli todella merkittävä jatkoa ajatellen ja myös sarjakärjen mukana pysyttiin 60 minuuttia hyvin ja omiin ei mennyt muutaman alkukauden pelin tahtiin maaleja.

Bandyliiga jatkuu maajoukkuetauon jälkeen

Tulevana viikonloppuna huilataan liigapeleistä maaotteluiden vuoksi. Seuraavan kerran OLS pelaa liigassa vierasottelut lauantaina 16.12. alkukauden yllättäjää Porin Narukerää vastaan ja sunnuntaina 17.12. Kalliossa HIFK:ta vastaan.

Tapaninberdy OLS – LRK

Nyt jo kannattaa merkitä kalenteriin tapaninpäivän jääpallo-ottelu, kun pitkästä aikaa Oulussa nähdään perinteinen tapaninderby. Viimeksi Oulussa pelattiin tapaninpäivänä viisi vuotta sitten, kun OLS ja ToPV kohtasivat Bandyliigassa. Tällä kertaakin vastassa on torniolainen joukkue, sarjatulokas LRK.

OLS – LRK tiistaina 26.12. Raksilassa!  

21.02.2018Kolme OLS:sta P15 maajoukkueringissä
20.02.2018Loponen mukana P17 maajoukkuekuvioissa
19.02.2018Jääpallon P17 kausi päättyi
16.02.2018OLS:n kausi päätökseen
15.02.2018Jääpallon pudotuspelit käynnistyivät
14.02.2018Jääpallon play off käyntiin keskiviikkona
12.02.2018Runkosarja päättyi tappioon
10.02.2018OLS voitti WP 35:n Varkaudessa
08.02.2018OLS peittosi LRK:n
06.02.2018Bandyliigan runkosarja päättymässä

Siirry arkistoon »