OLS:lle tappio Tapaninderbyssä

27.12.2017

LRK:lle pohjoisen herruus

OLS ja LRK kohtasivat Tapaninpäivän paikallispelissä Oulussa. Vieraat olivat lopulta hieman vahvempia ja korjasivat pohjoisen jääpalloherruuden ainakin hetkeksi itsellensä. Viiden vuoden tauon jälkeen Raksilaan oli saapunut vajaa 300 katsojaa. Harmillisesti pelipäivän aikana pakkanen nousi Oulussa talven ennätyslukemiin (n. -15 astetta) ja se vaikutti varmaankin yleisömäärään jonkin verran.

OLS – LRK 3-5 (2-1)

Ottelu alkoi kotijoukkueelta hienosti, kun jo kolmannella peliminuutilla OLS siirtyi 1-0 johtoon Eemi Dolkin maalilla. Tämän jälkeen maalipaikoille pääsi pääsääntöisesti vierasjoukkue, jolla oli paikkoja tasoittaa ottelu, mutta kotijoukkueen maalilla Pertti Virtanen teki useita huipputorjuntoja. LRK:n tasoitus tuli lopulta 20 peliminuutin jälkeen. OLS pääsi 2-1 johtoon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, kun Eemi Dolk vapautti Atte Lämsän maalin tekoon katkaistuaan LRK:n pelinrakentelun puolikentässä. OLS:n johto kesti tauolle saakka huolimatta LRK:n painostuksesta. Vierasjoukkueella oli seitsemän kulmalyöntiä, jotka kilpistyivät pari kertaa OLS:n pelaajamuuriin maaliviivalla. Puolestaan yksi OLS:n kulmalyönti kilahti ylärimaan Visa Knuuttilan lyömänä.

Toisella jaksolla LRK oli muuttanut kulmalyöntitaktiikkaansa ja pelasi kulmalyöntejään. Muutos oli vierailijoiden kannalta onnistunut ja kolmesta ensimmäisestä kulmalyönnistä kaksi kertaa pallo löysi tiensä OLS:n maaliin 49. ja 51. peliminuuteilla. OLS:n toisen puolikkaan ensimmäiset 20 minuuttia olivat varsin vaikeaa tekemistä. Eemi Dolkin vahva pallon ylöstuonti tuotti kuitenkin tulosta ja OLS tasoitti pelin 3-3:een Samuli Koivuniemen päästessä tekemään tasoituksen lopulta tyhjään LRK:n maaliin. OLS sai maalista otetta peliin ja pelitapahtumat tasaantuivat – tasanumeroissa mentiin aina pelin loppuhetkille saakka. Ottelun ratkaisijaksi nousi 17-vuotias Joonas Hiltunen, joka löi pallon Virtasen taakse 85. peliminuutin kohdalla. LRK varmisteli vielä voittonsa ottelun lisäajalla tekemällä loppunumeroiksi 3-5.

Ottelun kulmalyönnit menivät vieraille peräti 2-14 ja niistä LRK onnistui tekemään kaksi maalia. OLS onnistui maalipaikoissaan tehokkaasti ja pysyi hyvän viimeistelyn sekä uhrautuvaisen puolustuspelin ja maalivahti Virtasen ansiosta pitkään kiinni tasapelissä.

Koivuniemi palasi kentälle – Virtanen varmana

Ottelu oli OLS:lle melkoisen hankala ja vieraat ansaitsivat pelitapahtumiin nähden voittonsa. Ilahduttavaa oli Samuli Koivuniemen nopea toipuminen pelikuntoon marraskuun lopun polvileikkauksen jälkeen. Toki paluu Samulin normaalille pelitasolle vie vielä aikansa, mutta mukana olo jo tässä vaiheessa on OLS:n kannalta todella tärkeä. Maajoukkuevahti Virtanen oli torjunnoillaan jälleen kerran mies paikallaan. Pallollisessa pelissä sivutuet Antti-Pekka Airaksinen ja Saku Hartikainen tukivat hyvin jälleen päävastuun pelinrakentelusta kantanutta Eemi Dolkia. Eemi oli jälleen kotijoukkueen tehokkain (1+2).

Tästä linkistä Kalevan kuvagalleriaan Tapanin pelistä.

Tästä linkistä Lapin Kansan uutiseen ottelusta.

Bandyliiga jatkuu kotona Kamppareita ja Akillesta vastaan

OLS:n osalta Bandyliigan runkosarja on puolivälissä ja sarjasijoitus on tällä hetkellä kahdeksas. Liigan ensimmäisellä puolikkaalla OLS on kohdannut JPS:n ja HIFK:n kahdesti, kun puolestaan molemmat ottelut Kamppareita ja Botniaa vastaan on pelaamatta. Kampparit ja Akilles saapuvat seuraavaksi Ouluun, kun liiga jatkuu OLS:n osalta vuodenvaihteen jälkeen. Kampparit peli alkaa lauantaille hieman poikkeukselliseen aikaan eli klo 16.

OLS – Kampparit la 6.1. klo 16
OLS – Akilles su 7.1. klo 13

17.10.2018Tuu pellaa jääpallua
16.10.2018Tekojään jäädytys vaikeaa
15.10.2018Loponen ja Niskala mukaan P19 maajoukkuerinkiin
17.09.2018Kolme OLS pelaajaa P17 maajoukkueringissä
04.09.2018Bandyliigan ohjelma 2018-19
27.08.2018Jääpallon Suomen cup 26.-28.10.
11.07.2018Roopen hautajaiset perjantaina 13.7.
05.07.2018Roope on poissa
14.06.2018Pertti Virtanen ja Eemi Dolk tarkkailuryhmään
24.03.2018Kolme OLS:n poikaa MM-pronssille

Siirry arkistoon »