Karvas tappio räntäsateessa

06.01.2018

OLS – Kampparit 3-4 (2-1)

OLS pystyi haastamaan hyvin sarjan kärkipään joukkueisiin kuuluvan Kampparit. Peliin jouduttiin lähtemään ilman kahta tärkeää pelaajaa. Sivussa olivat pelaajavalmentaja Samuli Koivuniemi, jonka polvi ei kestänyt Tapaninpäivän ottelun rasitusta sekä Eemi Dolk, joka oli sivussa selkävamman takia.

Kotijoukkue oli saanut peliin päälle hyvän sykkeen ja lähti ennakkoluulottomasti haastamaan ennakkosuosikkia. Pelikelien kanssa on tällä kaudella ollut huonoa tuuria ja myös nyt oli haasteelliset olosuhteet – vesiräntää tuli taivaalta ja myös tuulta oli tarjolla.

Tasainen ottelu – marginaalit vieraiden puolella

Ensimmäisen jakson alku oli hienoista Kamppareiden hallintaa ja valkoisissa pelanneet vieraat menivät 0-1 johtoon 15 minuutin kohdalla, kun Pertti Virtanen torjui läpiajon, mutta paluupalossa oli ensimmäisenä Kamppari-pelaaja, joka toimitti pallon tyhjään maaliin. Maalia edelsi kotijoukkueen epäonninen pallon pomputtelu puolustusalueella. Tämän jälkeen peli tasoittui ja OLS nousi kuskin paikalle tehokkaan viimeisen viiden minuutin aikana. Ensin pelattiin kulmakikka, josta Saku Hartikainen syötti ja Visa Knuuttila tasoitti pelin 42. minuutilla. Juuri ennen taukovihellystä hyvän pelin keskikentällä pelannut Atte Lämsä vei kotijoukkueen 2-1 taukojohtoon.

Toiselle jaksolle tuuli yltyi ja sade jatkui. Tuuli osui kotijoukkueelle mukavasti ja se pääsi pelaamaan myötätuuleen. Hyvin tauolta tulleella OLS:lla oli useita hyviä paikkoja tehdä tärkeä 3-1 maali, mutta maalinteossa ei onnistuttu. Perinteinen palloiluslogan toteutui jälleen – jos et itse tee, niin kaveri tekee… Tämä konkretisoitui kahteen kertaan, kun Kampparit käänsi 60. ja 63. minuutilla pelin 2-3:een. Ensin pomputeltiin rankkarialueella pitkän pallon jälkeen Kamppareille suotuisasti ja tasoitus taululle. Pari minuuttia tasoituksesta Kampparit siirtyi johtoon kulmasta. Pelitapahtumiin nähden todella kylmää vettä kotijoukkueen niskaan.

Hyvin - libero Kimmo Ohtosen johdolla - pelanneen OLS-puolustuksen kannalta pari missiä ilmapalloissa tuotti Kamppareille 0-1 ja 2-2 osumat. Pelin kannalta ratkaisevan osuman teki Kampparit rangaistuslyönnin jälkitilanteesta, kun Virtasen torjunnan jälkeen Kampparit teki paluupallosta 2-4 voittomaalin. Antti Pesosen kulmalyöntimaalin 3-4 kavennuksen jälkeen ei maaleja enää nähty ja pisteet vieraille.

Pisteitä oli OLS:lle tarjolla

Karvas tappio tuloksena varsinkin, kun pelistä olisi ollut otettavissa pisteitä. Parina viime kautena on ollut vaikeaa saada kärkinelikon joukkueilta pisteitä ja tänään niihin olisi ollut mahdollisuus. OLS oli hyvin pelissä mukana ja moni pelaaja otti vastuuta pelinrakentelusta tärkeiden miesten poissa ollessa ja maalipaikkoja saatiin rakenneltua voittoon saakka. Myös puolustus selvisi hyvin haastavissa olosuhteissa.

Tästä linkistä Kamppareiden otteluraporttiin.

OLS – Akilles sunnuntaina klo 13

Sunnuntaina jatketaan, kun tappion LRK:ta vastaan kärsinyt Porvoon Akilles saapuu Ouluun. Mukana ovat ex-olssilaiset Ville-Veikko Angeria ja Olli Lappalainen. Tarjolla on myös harvinainen vieras eli aurinko ja pakkasta puolenkymmentä astetta.

Tervetuloa kannustamaan OLS voittoon!    

17.10.2018Tuu pellaa jääpallua
16.10.2018Tekojään jäädytys vaikeaa
15.10.2018Loponen ja Niskala mukaan P19 maajoukkuerinkiin
17.09.2018Kolme OLS pelaajaa P17 maajoukkueringissä
04.09.2018Bandyliigan ohjelma 2018-19
27.08.2018Jääpallon Suomen cup 26.-28.10.
11.07.2018Roopen hautajaiset perjantaina 13.7.
05.07.2018Roope on poissa
14.06.2018Pertti Virtanen ja Eemi Dolk tarkkailuryhmään
24.03.2018Kolme OLS:n poikaa MM-pronssille

Siirry arkistoon »