Piste viikonlopun peleistä

24.01.2018

Botnian kanssa tasapeli – Narukerä oli vahvempi

Viikonlopun tärkeät kotipelit Botniaa ja Narukerää vastaan eivät tuoneet OLS:n leiriin kaivattua pelillistä ryhtiliikettä, eivätkä sitä mukaa kasvattaneet juurikaan pistesaldoa. Botnian kanssa saavutettiin lauantaina tasapeli, kun taas Narukerä voitti OLS:n selvästi.

OLS – Botnia 3-3 (1-2)

Kevään 2014 Suomen mestari OLS ja kevään 2016 mestari Botnia kamppailivat Bandyliigan häntäpään kamppailussa erittäin tärkeistä sarjapisteistä taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista. Ottelun tärkeys näkyi ja kumpikin joukkue oli panostanut tiiviiseen puolustuspeliin. Varsinkin Botnia keskittyi alussa ottamaan OLS:n hyökkäyksiä vastaan. OLS hallitsikin peliä, mutta laadukkaita maalipaikkoja ei oikein saatu luotua.

Kesken OLS:n hallinnan Botnia pääsi siirtymään 22. minuutilla 0-1 johtoon OLS pelaajien törmäillessä puolikentässä pelinrakentelussa. Lisää kylmää vettä tuli kotijoukkueen niskaan muutama minuutti avausmaalista, kun huonosti puolustettu maalivahdin avaus johti 0-2 osumaan. Antti Pesonen onnistui tekemään tärkeän 1-2 kavennuksen kulmalyönnistä puolen tunnin kohdalla. Botnia sai myös jakson loppua kohden hieman peliään auki – tauolle mentiin 1-2 vierasjohdossa.

Reilussa kymmenen asteen pakkassäässä pelatussa ottelussa OLS:n vaikeudet jatkuivat, kun Botnia onnistui lisäämään johtoaan 1-3 62. minuutilla. OLS:n onneksi Pesonen onnistui toisen kerran jo minuutin päästä tästä ja tilanne kaventui 2-3:een. Kulmalyönnit pelastivat OLS:n, kun Saku Hartikainen tasoitti kulmalyönnistä ottelun 78. peliminuutilla. 3-3 jäi ottelun lopputulokseksi.

Tästä linkistä Botnian otteluraporttiin.

 

OLS – Narukerä 3-8 (0-3)

Lauantain tasapeli Botniaa vastaan nosti edelleen Narukerä pelin merkitystä kamppailussa viimeisistä pudotuspelipaikoista. OLS:lla oli takanaan vierasvoitto Narukerästä joulukuun puolelta ja Narukerällä oli pelattuna siitä lähtien kymmenen voitotonta ottelua. Myös OLS:n tuloskäyrä oli murheellinen – kuusi tappiota Narukerä voiton jälkeen ja tasapeli Botniaa vastaan.     

Ottelu alkoi tasaisena, mutta maalinteosta vastasi ensimmäisellä jaksolla vain Narukerä. Vierailijat tekivät avausjaksolla kolme tärkeää osumaa ja pääsivät puoliaikajohtoon 0-3 lukemissa. Paikkansa maaleihin oli myös kotijoukkueella, mutta maalinteko ei onnistunut.

Toisen jakson takaa-ajon OLS aloitti pirteästi, mutta Narukerä aloitti jälleen maalinteon - 0-4 osuma syntyi 50. minuutilla. OLS onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran vasta 62 minuutin kohdalla, kun sivutukien yhteispeli tuotti tulosta ja Saku Hartikainen kavensi pelin 1-5:een Antti-Pekka Airaksisen syötöstä. Toisen jakson 80. minuutille asti maaleja tehtiin vuorotahtia, pelin ollessa tuolloin 2-6. 2-5 kavennuksesta vastasi Visa Knuuttila rankkarista.

OLS:n loppukiriä vaikeuttivat viimeisen vartin kolme jäähyä, toki myös Narukerä jäähyili samaan aikaan kahden jäähyn verran. Viimeisellä kympillä Narukerä karkasi jo 2-8 johtoon, kunnes Tuomas Räisänen kavensi loppulukemat 3-8 yliajalla.  

Tästä linkistä Narukerän otteluraporttiin.

Tästä linkistä Jääpallon Ystävät -Facebookin viikonlopun otteluraportit.

Narukerä pudotuspeleihin – OLS ja Botnia jatkavat taistelua

Viikonlopun häntäpään ottelujen tuloksilla Narukerä varmisti paikkansa kahdeksan parhaan joukossa. OLS ja Botnia jatkavat keskinäistä kamppailua viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Bandyliiga jatkuu MM-kisatauon jälkeen, jolloin OLS kohtaa vieraissa LRK:n sekä WP:n ja Botnian. Botnian loppuohjelmassa on vieraspeli Narukerää vastaan ja kotipelit LRK:ta ja OLS:aa vastaan. Todennäköiseltä näyttää, että ratkaisu nähdään vasta Bandyliigan päätöskierroksen ottelussa Botnia – OLS.

Edessä MM-kisatauko ja runkosarjan päätös

Bandyliigassa on siis nyt MM-kisatauko, joka kestää keskiviikkoon 7.2. saakka. Tauon jälkeen pelattavat kolme ottelua näyttävät OLS:n kauden jatkon.

Tähän saakka kausi on ollut varsin vaikea. 15 ottelua on pelattu ja saldona on kaksi voittoa (WP ja Narukerä) ja yksi tasapeli (Botnia) sekä 12 tappiota. Maaliero on 38-109 eli tehtyjä maaleja on peliä kohden n. 2,5 ja päästettyjä keskimäärin yli seitsemän ottelua kohden. Maaleja OLS on tehnyt liigan joukkueista vähiten ja päästettyjä maaleja on vain WP:llä OLS:aa enemmän.

Samuli Koivuniemen poissa olo näkyy

OLS:n pelaamista on vaikeuttanut pelaajavalmentaja Samuli Koivuniemen polvivamma, joka on pitänyt hänet pois pelikentiltä Suomen cupin otteluita ja tapaninpeliä lukuun ottamatta.

Täysin pois suljettua Koivuniemen pelaaminen loppukaudella ei ole. Koivuniemen panos myös henkisellä puolella omalla johtajuudellaan on pelillisten asioiden lisäksi merkittävä.

Koko joukkueen pitää nostaa tasoaan

Koivuniemen poissa ollessa OLS:n pallollinen pelaaminen on ollut turhan helposti ennakoitavissa ja joukkueella on ollut vaikeuksia luoda tarpeeksi maalipaikkoja otteluiden voittamiseksi. Tähän kun vielä lisätään välillä huonosti toiminut koko joukkueen puolustuspeli, niin tulokset ovat nähtävissä. Selvää kuitenkin on, että mahdollinen Koivuniemen paluukaan ei yksin riitä, vaan koko joukkueen tekemisen on parannuttava, jottei kausi jäisi runkosarjaan.

Pudotuspelit ovat totutusti oma maailmansa, mutta sinne mentäessä otteissa tulee tapahtua parannus koko joukkueen osalta.

Puolivälierät käyntiin keskiviikkona 14.2.

Pudotuspeleihin mentäessä OLS:aa vastaan asettuu puolivälierissä todennäköisesti joukkue runkosarjan sijoilta 1-3. Runkosarjan otteluiden perusteella OLS ei ole pystynyt haastamaan kärkinelikosta (Veiterä, JPS, Kampparit, Akilles) kuin Kampparit kohtuudella. Muiden kärkinelikon joukkueiden kanssa on ollut vaikeaa.

Bandyliigan pudotuspelien puolivälierävaiheessa runkosarjan kolme ensimmäistä joukkuetta valitsevat vastustajansa sijojen 5-8 joukkueista. Puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä.

OLS:n selvitettäessä tiensä pudotuspeleihin, se isännöi Oulussa toista puolivälieräottelua perjantaina 16.2.  

14.02.2019OLS P17 puolivälieriin
13.02.2019Edustuksen kausi paketissa
12.02.2019Tekojään katsomossa kaatuminen
11.02.2019OLS:n kausi päättyi runkosarjaan
08.02.2019Bandyliigan runkosarjan viimeiset pelit
07.02.2019OLS kukisti LRK:n
06.02.2019Jääpallojunioreiden avoimet harjoitukset
04.02.2019OLS - LRK ke 6.2.
24.01.2019Jääpallon MM-kisat Vänersborgissa
23.01.2019Aatu Tiusanen P15 maajoukkueessa

Siirry arkistoon »