OLS peittosi LRK:n

08.02.2018

Pisteet pois kuleksimasta Haaparannalta

OLS:n jääpallon edustusmiehistö palasi MM-kisatauolta pirteänä ja kohensi asemiaan taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta kaatamalla keskiviikkona torniolaisen LRK:n Haaparannalla maalein 4-2 (1-0).

OLS pelasi ehjän ysikymppisen ja käänsi varsin tasaisen ottelun itselleen. Ilahduttavaa oli, että puolustuspeli kesti koko ottelun läpi. Viimeisenä lukkona tuore MM-pronssimitalisti Pertti Virtanen sai tililleen myös syöttöpisteen lukuisten hienojen torjuntojen lisäksi.

Kauden tehokkain pelaaja Eemi Dolk (1+1) jatkoi hyviä esityksiään tekemällä ottelun tärkeän avausmaalin jo runsaan kolmen minuutin jälkeen. Tuomas Räisänen onnistui entisellä kotikentällään maalinteossa kahdesti. Tuomaksen mailasta lähtivät toisen puoliajan ensimmäisen minuutin 2-0 maali ja torniolaisten pyristelyt lopullisesti niitannut 4-2 maali viimeisellä peliminuutilla. Atte Lämsä vei OLS:n 3-0 johtoon 59. peliminuutilla. Saku Hartikainen oli jälleen pelipäällä ja keräsi kaksi syöttöpistettä.

Voitto oli tärkeä, sillä se katkaisi peräti kahdeksan peräkkäisen voitottoman ottelun sarjan. Samalla OLS nousi sarjataulukossa ohi Botnian, joka hävisi oman ottelunsa Narukerälle.    

OLS ja Botnia ratkovat viimeisen pudotuspelipaikan kohtalon

Viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo selviää viikonlopun otteluissa, joissa OLS kohtaa vieraissa runkosarjan päätösotteluissa vieraskentillä WP:n ja Botnian. Botnian loppuohjelmassa on puolestaan kotipelit LRK:ta ja OLS:aa vastaan. OLS on tällä hetkellä sijalla kahdeksan seitsemällä pisteellä ja Botnia yhdeksäntenä kuudella pisteellään.

Vierasvoitto LRK:sta poisti pahimpia paineita OLS leiristä, sillä tässä vaiheessa homma on taas omissa käsissä. Pudotuspelipaikkaan riittää varmuudella voitto Botniasta. Hyvä mahdollisuus on varmistaa paikka jo lauantaina, joskin sarjajumbo WP on aina paha kotikentällään.

Kun OLS viikonloppuna tiensä pudotuspeleihin raivaa, niin OLS:aa vastaan asettunee puolivälierissä joukkue runkosarjan sijoilta 1-3. Runkosarjan ykköspaikan on jo varmistanut Veiterä. Kakkospaikasta taistelevat vielä JPS ja Kampparit. Akilles ja HIFK kamppailevat sijasta neljä, joka oikeuttaa viimeisenä kotietuun puolivälierävaiheessa.

Bandyliigan pudotuspelien puolivälierävaiheessa runkosarjan kolme ensimmäistä joukkuetta valitsevat vastustajansa sijojen 5-8 joukkueista. Puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä.

OLS:n selvitettäessä tiensä pudotuspeleihin, se isännöi Oulussa toista puolivälieräottelua perjantaina 16.2.

Tästä jääpalloliiton uutiseen runkosarjan päätöspeleistä.

21.02.2018Kolme OLS:sta P15 maajoukkueringissä
20.02.2018Loponen mukana P17 maajoukkuekuvioissa
19.02.2018Jääpallon P17 kausi päättyi
16.02.2018OLS:n kausi päätökseen
15.02.2018Jääpallon pudotuspelit käynnistyivät
14.02.2018Jääpallon play off käyntiin keskiviikkona
12.02.2018Runkosarja päättyi tappioon
10.02.2018OLS voitti WP 35:n Varkaudessa
08.02.2018OLS peittosi LRK:n
06.02.2018Bandyliigan runkosarja päättymässä

Siirry arkistoon »