Runkosarja päättyi tappioon

12.02.2018

Runkosarja päätökseen tappiolla

OLS ei pystynyt jatkamaan viikon hyviä esityksiään, vaan kahden ottelun (LRK, WP) mittainen voittoputki napsahti poikki, kun Botnia voitti Oulunkylässä vierailijat maalein 8-4 (3-2). Ottelulla ei ollut sarjasijoitusten kannalta merkitystä, vaan Botnia jäi OLS:n taakse yhdeksänneksi yhden pisteen erolla OLS:aan.

OLS:n maaleista vastasivat Eemi Dolk (2), Niklas Valtanen ja Visa Knuuttila – Dolkille maalien lisäksi kaksi syöttöpistettä ja Antti-Pekka Airaksiselle yksi. Maalilla Miika Jokikokko pelasi ensimmäisen kokonaisen liigaottelunsa. Miikan piikkiin ei tappiota voi laittaa, hän selvisi ottelusta varsin hyvin.

Bandyliigan runkosarja on paketissa

Bandyliigan runkosarja 2017-18 tuli päätökseensä sunnuntaina. Sarjasijoituksista olivat auki ennen viimeistä täyttä kierrossa enää sijojen 2-3 ja 5-6 kohtalo. Veiterä oli jo varmistanut runkosarjan voittoonsa ja JPS varmisti kakkossijan voittamalla HIFK:n. Kampparit jäi kolmanneksi ja Akilles neljänneksi. LRK:lle viitossija sunnuntain WP 35 tappiosta huolimatta ja HIFK sijoittui kuudenneksi HIFK:n ja LRK:n keskinäisten pelien perusteella. Narukerä oli seitsemäs ja OLS kahdeksas. Kauden päättivät eiliseen ja varsin aikaiselle kesälomalle jäivät Botnia ja sarjan hännille jäänyt WP 35.

OLS:n runkosarjan 18 pelin saldo oli lopulta neljä voittoa, yksi tasapeli ja 13 tappiota eli yhdeksän pistettä. Maalieroksi tuli 52-120, joissa tehtyjen maalien määrä on sarjan kehnoin ja päästetyissä maaleissa WP oli 122 päästetyllä OLS:aa heikompi.

OLS:n selvästi tehokkain pelaaja runkosarjassa oli Eemi Dolk. Eemin 17 ottelun tehot olivat 26 (6+20), joilla hän sijoittui liigan tehotilastossa sijalle 14. Seuraavina tulivat kaikki 18 runkosarjan ottelua pelanneet Tuomas Räisänen 13 (13+0) ja sivutuki-/pakkikaluston miehet Antti Pesonen 11 (6+5), Visa Knuuttila 10 (9+1) ja Saku Hartikainen 9 (5+4).

Tästä linkistä liiton tulospalveluun ja runkosarjan tehotilastoihin   

Veiterä valitsi OLS:n

Eilinen runkosarjan päättänyt merkityksetön tappio Botniaa vastaan ei aiheuttanut OLS:n leirissä kovinkaan suuria palaveripaineita. Katseet käännettiin jo keskiviikkona alkaviin pudotuspeleihin ja niiden ennakkoasetelmiin. Pian Botnia pelin päättymisen jälkeen joukkueelle saapui tieto, että runkosarjan suvereeni ykkönen valitsi OLS:n omaksi puolivälierävastustajakseen.

Tämä oli ehkä kuitenkin hienoinen yllätys. Ennakkoon oli tiedossa, että Veiterän valinta kohdistuu joko runkosarjan kahdeksanteen OLS:aan tai seitsemänteen Narukerään. Veiterä teki molemmista joukkueista selvää jälkeä kotonaan runkosarjassa – Narukerä hävisi eilen Lappeenrannassa 18-0 ja OLS puolestaan noin kuukausi sitten maalein 17-2. Porissa Veiterä oli vahvempi 14-1 ja Oulun ottelu päättyi Veiterälle 6-2. Valitsemalla Oulun Porin sijaan tiesi valinta lappeenrantalaisille yli kahden tunnin yhdensuuntaisesti pidempää bussimatkaa.

Alla olevassa linkissä on Veiterän joukkueenjohtaja Lauri Segermanin ajatuksia eilisen pelin jälkeen ja siinä avataan hieman myös Veiterän valintoja pudotuspelien suhteen. Mitään yksittäistä syytä valinnoille Segerman ei anna, vaan selittelee asiaa melkoisen nöyrästi ja ympäripyöreästi.

Lauri Segermanin haastattelu videon loppupuolella.

Pudotuspelien kaavio

Pudotuspeleissä joukkueet on jaettu A- ja B-lohkoihin. Veiterä menee automaattisesti A-lohkoon ja saa sinne seurakseen oman puolivälierävastustajansa OLS:n. Lisäksi Veiterä valitsi A-lohkoon sijoille 3-4 sijoittuneista joukkueista Akilleksen. Sarjakakkonen JPS meni B-lohkoon ja valitsi puolivälierävastustajakseen Narukerän. Sarjakolmonen Kampparit menee automaattisesti B-lohkoon Veiterän valinnan myötä ja valitsi vastustajakseen Tornion LRK:n. Akillekselle jäi puolivälieräpariksi HIFK.

A-lohko:
Veiterä – OLS ja Akilles – HIFK
B-lohko:
JPS – Narukerä ja Akilles – LRK

Paras kolmesta pelattavien puolivälierien voittajat kohtaavat paras viidestä pelattavissa välierissä. Välierien voittajat finaaliin ja häviäjät pronssiotteluun. Yksiosainen finaali pelataan lauantaina 10.3. ja pronssiottelu perjantaina 9.3. Mitaliottelut pelataan niissä pelaavista joukkueista paremmin runkosarjassa sijoittuneen kotikentällä.  

OLS haastaa Veiterän

OLS:lle siis pudotuspeleissä kovin mahdollinen vastustaja, kun tappiotta runkosarjan voittanut Veiterä asettuu vastaan. Vastassa on runkosarjassa selvästi eniten maaleja, yli kymmenen maalin keskiarvolla, tehnyt joukkue. Päästettyjä maaleja Veiterällä on runosarjassa vähiten (46).

Veiterän tulivoima tiedetään ja sen pelaajat miehittivät neljä ensimmäistä tehotilaston sijaa, kahdeksan joukossa on peräti kuusi Veiterän pelaajaa. OLS:n osalta sen on löydettävä lääkkeet Veiterän tehokkaaseen hyökkäyspeliin. Lisäksi pitää löytyä paukkuja myös hyökkäyspeliin. Veiterän puolustuslinjaa pitää päästä haastamaan, sillä se on joukkueen ennakkoon heikoin kohta.

Keskiviikkona Lappeenrantaan ja perjantaina pelataan Oulussa

Pudotuspelit käynnistyvät neljällä ottelulla keskiviikkona 14.2. OLS matkaa silloin Lappeenrantaan. Oulussa pelataan perjantaina 16.2. – ottelu käynnistyy arkipeliksi hieman poikkeukselliseen aikaan eli klo 18. Mahdollinen kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan Lappeenrannassa sunnuntaina 18.2. klo 16.

2. puolivälierä OLS – Veiterä pe 16.2. klo 18

Tervetuloa kannustamaan OLS voittoon!

Kausikortit käyvät otteluun!

16.01.2019Kaksi OLS:n pelaajaa P17 maajoukkueleirille
13.01.2019OLS selvitti myös Narukerän
11.01.2019Porin Narukerä Ouluun sunnuntaina 13.1.
06.01.2019OLS avasi voittotilinsä
03.01.2019Eemi Dolk Bandyliigan joulukuun pelaaja
30.12.2018OLS:n taistelu ei riittänyt
27.12.2018Tapanin pelistä tappio
23.12.2018OLS Tapanina Haaparannalla
18.12.2018Kannustajat yhteistyö - äänestä 31.12. mennessä
16.12.2018OLS hävisi Varkaudessa ja Porvoossa

Siirry arkistoon »