Jääpallon pudotuspelit käynnistyivät

15.02.2018

OLS taisteli Lappeenrannassa

Edustusjoukkue oli kaivanut taisteluilmeen esille pudotuspelien alkuun heikosti sujuneen runkosarjan jälkeen. Pudotuspelit ovat oma maailmansa ja siitä sai keskiviikkona muistutuksen runkosarjan tappiotta läpi kolunnut Veiterä. Valitettavasti tulos ei lopulta ollut tuota muistutusta suurempi, vaan Veiterä otti kotikentällään ensimmäisen voiton maalein 2-1.

Yli kymmenen maalin keskiarvolla runkosarjan otteluissa viimeistellyt Veiterä oli vaikeuksissa nöyrästi puolustaneen OLS:n kanssa. Pirteästi esiintyneen OLS:n peli ei jäänyt pelkäksi puolustustaisteluksi, vaan se pystyi myös tasaiseen pallolliseen peliin kotijoukkueen kanssa varsinkin ensimmäisellä jaksolla.

Veiterä meni 1-0 johtoon vajaan puolen tunnin kohdalla, mutta ottelu jatkui tasaisena maalin jälkeen. OLS:lle 1-1 tasoituksen iski kulmalyönnistä Saku Hartikainen 43. peliminuutilla. Ottelun ensimmäisen jakson tasaisuudesta kertoo myös kulmalyönnit, joita OLS:lla oli neljä ja Veiterällä kolme.

Veiterä sai toisen jakson alkuun (50 min) ottelun kannalta erittäin tärkeän 2-1 maalin. Tuskin monikaan uskoi, että tämä jäi illan viimeiseksi osumaksi. Toisella jaksolla Veiterä hallitsi enemmän pallolista peliä, mutta todellisten maalipaikkojen luonti oli sille vaikeaa. OLS pystyi tarkan puolustuspelinsä lomassa myös pallollisessa pelissä edelleen haastamaan vihreäpaitoja.

Ottelu oli hyväsykkeinen ja selvästi huomasi, että nyt pelattiin pudotuspelejä. Veiterä joutui jäähyilemään kolmen kymmenminuuttisen verran, kun OLS:lle jäähyjä yksi kymppi.

Ottelun toisella jaksolla nähtiin valitettava tilanne, jossa OLS:n Atte Lämsä sai kulmalyönnistä pallon silmäkulmaansa. Silmä muurautui umpeen, mutta Atte pääsi kotimatkalle muun joukkueen mukana.  

Taktiikka onnistui nappiin  

OLS:n valmentaja Samuli Koivuniemi onnistui taktiikan luomisessa hyvin. Koivuniemi oli tutkinut videoilta Veiterän pelaamista ja pelisuunnitelma oli tehty sen mukaan. OLS perusti pelinsä tiiviiseen puolustuspeliin. Tiedossa oli, että maalintekokilpailuun ei Veiterän kanssa kannata alkaa – toisaalta pelkästään puolustamalla ei pelejä voiteta. OLS:n hyökkäyspeli oli vaihtelevaa, välillä pitkää heitettiin maalivahdin toimesta ja välillä sitä löivät sivutuet. Kun Veiterän etäisyydet kasvoivat, tultiin hyökkäyksissä myös jäätä pitkin.

Kauden ehjin esitys ei sekään riittänyt voittoon ja vielä pitää jostain kaivaa lisää aineksia maalintekoon. Haaste on kova, sillä samalla oman pään pelin pitää pysyä tiiviinä. Joka tapauksessa Lappeenrannassa nähtiin todellinen tasonnosto koko joukkueelta verrattuna runkosarjan otteluihin.

Ottelusarjan alkutahdit lyötiin ensimmäisessä pelissä ja mielenkiintoista on nähdä, miten lappeenrantalaiset reagoivat OLS:n pirteään peliin ja löytyykö OLS:lta kotikentällä uusia juonia.

Tästä linkistä Veiterän otteluraporttiin.
Linkistä löytyy mm. ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus ja ottelukuvia.
Ottelukuvien linkkiohjaus ei Veiterän sivuilla ole oikea ja kuviin pääsee tästä linkistä.

Veiterä sarjassa 1-0 johtoon

Valitettavasti Kisapuiston tulostaululle jäivät 2-1 lukemat ja sen myötä Veiterällä on 1-0 johto paras kolmesta pelattavassa sarjassa.

Jos OLS pystyi haastamaan omassa puolivälieräottelussaan Veiterän, niin muissa sarjoissa tuli ensimmäisissä otteluissa selvempää jälkeä. JPS- Narukerä päättyi 11-3, Kampparit-LRK 9-0 ja Akilles-HIFK 11-5.

Perjantaina pelataan Oulussa klo 18

OLS ja Veiterä jatkavat pudotuspelisarjaansa Oulussa perjantaina 16.2. klo 18 alkaen. Mikäli OLS ottelun voittaa, pelataan kolmas ja välieräpaikan ratkaiseva ottelu sunnuntaina Lappeenrannassa.

OLS – Veiterä pe 16.2. klo 18

Tervetuloa – kausikortit käyvät otteluun!

 

 

 

16.12.2018OLS hävisi Varkaudessa ja Porvoossa
14.12.2018OLS:lla edessä reissupelit
12.12.2018Kannustajat yhteistyö - tue OLS:aa
02.12.2018Lisää lunta tupaan
30.11.2018WP 35 ja Veiterä Oulussa
29.11.2018Tuu pellaa jääpallua
26.11.2018Miehillä tappiollinen etelän reissu
23.11.2018OLS Jyväskylään ja Helsinkiin
21.11.2018Koko perheen luistelutapahtuma pe 23.11.
20.11.2018OLS pelaajia nuorten maajoukkueissa

Siirry arkistoon »