Lisää lunta tupaan

02.12.2018

OLS:lla yhden pisteen viikonloppu

OLS – WP 4-4 (1-0)

Raksilassa oli haasteellinen pelikeli, joka parani kuitenkin kohtuulliseksi alkulämmittelyn jälkeen. Räntäsade muuttui lumisateeksi ja jää oli pelattavassa kunnossa.

OLS aloitti melkoisen kovaan vastatuuleen ja heti aloituksesta helähti, kun Saku Hartikaisen pitkä löysi Tuomas Loposen ja pallo oli WP:n maalissa jo 12 sekunnin jälkeen. Kauden nopein avausosuma jäi lopulta erän viimeiseksi, vaikka paikkoja oli molemmilla joukkueilla.

OLS:lta ensimmäisen jakson alku lupaili hyvää ja joukkue oli liikkeellä hyvällä peli-ilmeellä ja WP oli melkoisissa vaikeuksissa. Erän loppua kohden peli kuitenkin tasaantui ja WP:n muutamat vahvat yksilösuoritukset kehittelivät vaarallisia tilanteita OLS:n maalille.

Toisen jakson alussa OLS lisäsi johtoaan 2-0 heti jakson ensimmäisellä minuutilla. Eemi Dolk siirsi Loposen syötöstä ja sitä edeltävästä Miika Leiviskän vahvasta esityöstä pallon maalin.

Ottelu eteni tämän jälkeen melkoisen tasaisena, kunnes 69. peliminuutin kohdalla Antti Pesonen sai kolmannen jäähynsä ja kotijoukkue joutui vajaalle. Peli kääntyi tässä vaiheessa selkeästi vieraille ja OLS:n rivit sekosivat pahasti. Kymmenessä minuutissa WP käänsi pelin numeroihin 2-4.

Kohtuullisen sekava ottelu sai kuitenkin vielä yhden käänteen, kun WP joutui rikkomaan OLS:n pelaajia ja parhaimmillaan jäähypenkillä oli kolme WP:n pelaajaa. Niklas Valtanen kavensi 86. minuutilla 3-4 ja yliajalla Matti Immonen iski rankkarista helpottavan 4-4 tasoituksen.

Enemmän oli tarjolla – kaikki oli mennä

Molemmat joukkueet olivat tärkeässä voitossa kiinni, mutta voittoon riittävää otetta ei kummaltakaan löytynyt. Lopulta pistejako oli melkoisen oikeutettu pelin kulkuun nähden ja molemmille joukkueille piste oli varsin tärkeä, OLS:lle tämä oli kauden avauspiste.

Loukkaantumiset eivät hellitä

Tuomas Räisänen huilasi edelleen kauden avauspelin nilkkavamman takia. Atte Lämsän nivunen ei lupauksista huolimatta kestänyt kuin jonkin matkaa avausjaksoa. Näiden lisäksi Veeti Lempinen poistui kesken pelin polvivamman takia.

OLS – Veiterä

Jos oli lauantaina OLS tasaväkisesti pelissä mukana, niin sitä ei nähty sunnuntaina. Hallitseva mestari Veiterä pomputteli taululle lukemat 1-14 (1-7) ja ei jättänyt sijaa jossittelulle.

Lisää nuoria sisään

Loukkaantumisia paikkamaan hälytettiin sunnuntain Veiterä -peliin vasta 15-vuotias Akseli Niskala, joka selviytyi liiga-avauksestaan hyvin.

Liiga tauolle

Liigassa on edessä parin viikon tauko ja joulukuun puolivälissä OLS matkaa WP:n ja Akilleksen vieraaksi. Tapanina pelataan paikallispeli Haaparannalla LRK:ta vastaan ja tämän vuoden viimeinen kotipeli on JPS:aa vastaan lauantaina 29.12.

Joulukuun jälkeen runkosarjasta on takana OLS:n osalta jo kymmenen peliä eli yli puolet. Joukkueet kohdataan hieman eri tahdissa, kun vuodenvaihteeseen mennessä OLS on kohdannut Akilleksen, JPS:n ja WP:n kahdesti, kun taas molemmat Kampparit ja Narukerä pelit ovat vielä kokonaan pelaamatta.

Joulukuussa pelataan tärkeistä sarjapisteistä ja osittain jo viimeisten pudotuspelipaikkojen kohtaloista. Ainakin alkukauden pelit näyttävät suuntaa, että OLS, WP, LRK kolmikosta kaksi on vaarassa jäädä kokonaan ulos pudotuspeleistä. OLS:n osalta joulukuun vieraspelit WP:tä ja Tapanin ottelu LRK:ta vastaan ovat todella merkityksellisiä.

14.02.2019OLS P17 puolivälieriin
13.02.2019Edustuksen kausi paketissa
12.02.2019Tekojään katsomossa kaatuminen
11.02.2019OLS:n kausi päättyi runkosarjaan
08.02.2019Bandyliigan runkosarjan viimeiset pelit
07.02.2019OLS kukisti LRK:n
06.02.2019Jääpallojunioreiden avoimet harjoitukset
04.02.2019OLS - LRK ke 6.2.
24.01.2019Jääpallon MM-kisat Vänersborgissa
23.01.2019Aatu Tiusanen P15 maajoukkueessa

Siirry arkistoon »