OLS avasi voittotilinsä

06.01.2019

Narukerälle tappio vaiherikkaassa ottelussa – HIFK nurin

Ei auennut Porissa vielä OLS:n voittotili, kun Narukerä oli lauantaina vahvempi maalein 7-5. Ensimmäinen voitto kilahti sen sijaan sunnuntaina, kun HIFK kaatui Kalliossa maalein 5-2.

Porissa vaiherikas ottelu

OLS aloitti Narukerää vastaan huonosti ja Kerä kiitti ja takoi taululle runsaan 20 minuutin pelin jälkeen lukemat 4-0. Valmentaja Samuli Koivuniemi oli pakotettu aikalisään ja tämä herättikin vierasjoukkueen pelaamaan.

OLS pelasi tuloksellisesti kauden parhaan runsaan puolituntisen ensimmäisen jakson lopulla ja toisen jakson alussa. OLS rynnisti, juuri joulukuun pelaajaksi valitun Eemi Dolkin (3+2) johtamana, viidellä peräkkäisellä maalilla 4-5 johtoon 64. peliminuutilla. Dolkin lisäksi maalinteossa onnistuivat Atte Lämsä (1+2) ja Niklas Valtanen (1+1).

Narukerä käytti tässä vaiheessa puolestaan oman aikalisänsä ja vierailijoiden kannalta valitettavasti pelissä tapahtui jälleen käänne. Loppupelin aikana maalinteossa onnistui enää kotijoukkue, joka käänsi kolmella maalilla ottelun itselleen. Varsin tärkeät pisteet jäivät Poriin ja huono ottelun alku koitui osaltaan OLS:n kohtaloksi.

HIFK nurin Kalliossa

Kuin varkain sarjan kärkipäähän toiselle sijalle kivunnut HIFK oli OLS:lla vastassa sunnuntaina. HIFK on olut kotonaan perinteisesti hankala vastustaja.

Dolk, Dolk, Dolk

OLS aloitti eilisestä Narukerä pelistä poiketen pirteästi ja Eemi Dolk jatkoi loistavia otteitaan. Eemi paukutti ensimmäiseen erään kypärätempun, kun verkko venyi peliminuuttien 5, 10 ja 37 kohdalla. Syöttäjinä maaleissa toimivat Tuomas Loponen (2) ja Miika Leiviskä. Maalien lisäksi OLS hukkasi rangaistuslyönnin ensimmäisessä erässä.

Toinen jakso myös ehjää peliä

OLS:n kautta on leimannut ailahtelevaisuus. Sunnuntaina Kalliossa ote kesti kuitenkin koko ottelun ajan. Tehokkaan viikonlopun pelanneet Niklas Valtanen ja Atte Lämsä vastasivat helpottavasta 4-0 maalista 72 minuutin kohdalla Valtasen toimiessa maalin tekijänä ja Lämsän syöttäjänä. 77. minuutilla Tuomas Räisänen kasvatti rangaistuslyönnistä johdon jo 5-0:aan.

HIFK ei pystynyt enää haastamaan OLS:aa ja OLS:n kauden ensimmäinen voitto tuli lopulta maalein 5-2, kun HIFK kavensi kahdella maalilla viimeisellä kymmenminuuttisella.

Tuomas Loposelle olkapäävamma

Riemukkaan voiton varjopuoli oli Tuomas Loposen saama olkapäävamma ruman taklauksen johdosta. Koko joukkueen kotimatka venähti hieman, kun Tuomas kävi sairaalassa vammansa kanssa, mutta pääsi onneksi joukkueen mukana kotimatkalle.

Ensimmäisten tietojen mukaan luita ei ole rikki, mutta olkapään jänteissä on melkoisen pahoja vaurioita. Edessä lienee useamman kuukauden huili. Todella valitettava vamma ja tökerön taklauksen seurauksena.

Runkosarja jatkuu vielä ennen MM-kisataukoa

Pelit jatkuvat tiiviiseen tahtiin ja OLS:n osalta ja edessä on vielä neljä ottelua ennen MM-kisataukoa.  

Sunnuntaina 13.1. kohdataan Narukerä Oulussa, siitä viikon päästä edessä on hankala reissu Mikkelin Kamppareiden ja Lappeenrannan Veiterän vieraaksi ja keskiviikkona 23.1. pelataan Oulussa LRK:ta vastaan.

MM-kisatauon jälkeen on edessä liigan runkosarjan päättävät kotipelit Botniaa ja Kamppareita vastaan.

Pudotuspelipaikka on tavoitteena

OLS tavoitteena ollut pudotuspelipaikka on karannut jo melkoisen kauas, mutta voitto HIFK:sta oli tavoitteen toteutumisen kannalta todella tärkeä.

Kahdeksan joukkuetta etenee pudotuspeleihin ja tällä hetkellä OLS:lla on matkaa pudotuspeliviivaan viisi pistettä

Häntäpäässä OLS:lla on kolme pisteitä, LRK:lla seitsemän, WP:llä kahdeksan, Botnialla yhdeksän ja Narukerällä kymmenen pistettä. Otteluita joukkueilla on pelaamatta 6-8 ja häntäpään joukkueet kohtaavat aika paljon toisiaan vielä viimeisten kierrosten aikana. Viime vuonna pudotuspeleihin selvisi yhdeksällä pisteellä.

21.08.2019Suomen cup Oulussa 2.-3.11.19
18.06.2019Ilari Moisala palaa Luistinseuraan
19.05.2019Aatu Tiusanen P15 vuoden pelaaja
19.03.2019Helsingin hallihanke etenee
18.03.2019Eetu Jaatiselle MM-pronssia
14.03.2019Dolk Bandyliigan All Stars -kentälliseen
13.03.2019Suomi neljäs Talviuniversiadien jääpallossa
12.03.2019OLS P13 turnausvoittoon
11.03.2019LRK/OLS P15 taipui neljänneksi
09.03.2019LRK/OLS P15 pronssipeliin

Siirry arkistoon »