Kampparit ja Veiterä liian kovia

21.01.2019

Kampparit selvään voittoon

OLS:n ennakkoonkin hankalaksi arvioitu Itä-Suomen vieraspelireissu osoittautui toteen. Lauantaina Mikkelissä kotijoukkue Kampparit pyöritteli OLS:n nurin maalein 12-2.

Kampparit siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, mutta OLS kuittasi pian perään 1-1 tasoituksen pallonriiston jälkeen Eemi Dolkin toimesta 10. peliminuutilla. Jo seuraavalla minuutilla OLS meni johtoon Antti Pesosen kaukolaukauksella Matti Immosen syötöstä.

OLS:n riemunhetket pelissä loppuivat valitettavasti jo tähän. Kampparit siirtyi kolmella nopealla maalilla 4-2 johtoon 17 peliminuutin kohdalla. OLS:n valmentaja Samuli Koivuniemi herätteli pelin, kahdesta osumasta huolimatta, melkoisen tahmeasti aloittanutta joukkuettaan.

Aikalisä tyrehdytti Kamppareiden maalintekoa vajaan parinkymmenen minuutin ajan. Jakson viimeisellä kymmenellä minuutilla Kampparit takoi kuitenkin vielä kolme maalia ja puoliajalle mentiin maalein 7-2.

Toisella jaksolla Kampparit teki tasaiseen tahtiin vastustamattomasti viisi maalia ja loppunumerot olivat siis tylyt 12-2.

Voittopelien jälkeen heikompi peli OLS:lta

OLS palasi Mikkelissä takaisin alkukauden heikompien peliesitysten tasolle. Kaksi edellistä peliään voittanut OLS ei pystynyt Mikkelissä jatkamaan voitokkaissa otteluissa nähtyä peliä, vaan kotijoukkue pyöritteli helpon voiton.    

Tästä linkistä n. 23 minuutin ottelukooste.

Tästä linkistä koko ottelu.

Tästä linkistä Kamppareiden otteluraportti.

Myös Veiterä liian kova

Jos oli Kampparit vaikea vastus, niin ei ollut helpotusta odotettavissa myöskään sunnuntaina. Vastassa oli hallitseva mestari ja Bandyliigaa johtava Veiterä.

Veiterä vei ottelun maalein 6-0 (5-0) ainoana pelaajana Bandyliigasta A-maajoukkueen MM-kisaryhmään valitun Tomi Hauskan johdolla.

Virtanen pelasi vahvasti – ei mukana MM-ryhmässä

OLS:n maalilla Pertti Virtanen oli viikonlopun otteluissa jälleen varmaotteinen, kuten on ollut koko kauden. Jostain syystä ”Peran” esitykset kotimaan liigassa ja vahvat entiset näytöt maajoukkueessa eivät riittäneet tällä kertaa MM-kisajoukkueeseen.

Veiterä tylytti ottelun alkamisajalla

Sunnuntain Veiterä peli alkoi syystä tai toisesta vasta klo 16 normaalin klo 13 sijaan. Veiterä ei ottelun aikaistamiseen suostunut, eikä ole myöskään vaivautunut vastaamaan kyselyihin myöhäisen peliajan syystä.

Olisiko ollut Veiterän puolesta kyseessä potut pottuina vastaus, kun viime kaudella Oulussa jouduttiin peli aloittamaan sunnuntaina poikkeuksellisesti klo 15. Tällöin kaupungin vuorovaraus oli päästänyt luistelutapahtuman liigaottelun edelle ja sitä ei saatu muutettua yrityksistä huolimatta.

Asiasta lähetettiin Veiterälle asiallinen selvitys ja pahoittelut. Ne eivät ilmeisesti saaneet lappeenrantalaisten johtoukkoja tyytyväiseksi, vaan he päättivät laittaa vielä tunnilla nokkiin…

Jääpalloliiton säännöt mahdollistavat sunnuntain pelin alkamaan klo 13-17. Aiemmin ei näitä ongelmia ole juurikaan ollut, vaan joukkueet ovat sopineet pelit hyvässä hengessä ottaen huomioon joukkueiden matkustamisen.

Veiterä - OLS lehdistötilaisuus ja ottelukuvat

Tästä linkistä mm. lehdistötilaisuus ja kuvia ottelusta.

Loukkaantumiset ja sairastelut riesana

Ennakkoon oli jo pieni pelko, että varsin kapealla rosterilla operoiva OLS joutuu jossain välissä kautta tukalaan tilanteeseen pelaajiston suhteen. Ongelmia on ollut kaudella aiemminkin, mutta viikonloppuna tilanne oli jo melkoisen haastava.

Pelireissusta jäivät kokonaan pois olkapäävamman takia loppukauden sivussa oleva Tuomas Loponen, sairastelusta kärsinyt Veeti Lempinen ja nivusvaivainen Atte Lämsä. Mukaan poissa oloja paikkaamaan lähti P17 joukkueen Aku Sarkkinen.

Nuoria lisää sisään joukkueeseen

Antti Pesonen sai Kampparit pelissä jalkavamman ja hän joutui liittymään pitkälle sairaslistalle. Tukalan tilanteen takia Oulusta kyyditettiin Lappeenrantaan lauantai-illaksi Oulussa pelatun P17 pelin jälkeen Aatu Tiusanen ja Eetu Jaatinen.

Aatu Tiusanen (syntynyt 2004) debytoi Veiterää vastaan edustusjoukkueessa 14 vuoden ikäisenä, Aatu täyttää 15 vuotta maaliskuussa. Aatu lienee OLS:n kautta aikojen nuorin edustuksen liigapeleissä esiintynyt pelaaja. Paljoa vanhempi ei ole runsas puoli vuotta aiemmin syntynyt Eetu Jaatinenkaan (s. 2003).

Tiusanen ja Jaatinen selvisivät liigajoukkueen mukana hyvin, vaikka paikka ensimmäiselle aikuisten pelille oli haastava.

Yli-ikäisyys periaatteet hankaloittavat tilannetta

Useampi pelaaja on käynyt P17 joukkueesta edustuksen harjoituksissa kauden aikana leventämässä rosteria.

Jotensakin kummallinen on liiton kilpailusääntö koskien yli-ikäisyys statusta P17 ikäluokassa.

OLS:n P17 joukkueessa on neljä vuonna 2001 syntynyttä pelaajaa, jotka pelaavat joukkueessa y-luvalla. Nämä pelaajat eivät voi olla yhdessäkään edustuksen ottelussa kokoonpanossa menettämättä oikeutta pelata yli-ikäisenä P17 joukkueessa.

Tämä outo sääntökohta estää näiden neljän pelaajan esiintymisen edustusjoukkueessa tällä kaudella ja heidän sijastaan joudutaan ottamaan mukaan nuorempia pelaajia. On pelaajille kohtuutonta, että muutama vaihto edustuksen pelissä vie oikeuden pelata sen jälkeen P17 joukkueen pelejä.

Pudotuspelipaikka neljän pisteen päässä

Kahdeksan joukkuetta etenee pudotuspeleihin ja tällä hetkellä OLS:lla on matkaa pudotuspeliviivaan neljä pistettä. Neljän viimeisen joukkueen osalta OLS:lla on viisi pistettä, LRK:lla seitsemän, Botnialla yhdeksän ja WP:llä kymmenen.

WP otti sunnuntaina heille erittäin tärkeän voiton vieraissa Botniasta, muiden viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevien joukkueiden pistetili ei viikonloppuna karttunut. Otteluita näillä joukkueilla on pelaamatta runkosarjassa 3-4. Päätösviikonlopun aikana Botnia matkaa pohjoiseen OLS:n ja LRK:n vieraaksi.

Runkosarjaa jäljellä kolme kotipeliä

OLS kohtaa maajoukkuetauon jälkeen kotonaan runkosarjan päättävissä peleissään LRK:n, Botnian ja Kampparit.

Pudotuspelipaikasta kamppailtaessa on selvää, että vähintään LRK ja Botnia pelit on OLS:n voitettava. Riippuen muista otteluista voi olla, että myös runkosarjan päättävästä Kampparit pelistä on saatava pisteitä.

OLS-LRK peli siirretty

Keskiviikolle 23.1. merkitty OLS-LRK peli on siirtynyt – uusi peliaika on keskiviikko 6.2. klo 18.30.

Ottelusiirron syynä on LRK:n Joonas Hiltusen osallistuminen P19 maajoukkueen tapahtumaan.

Sinällään siirto sattui hyvään paikkaan, että olosuhteiden kanssa olisi ollut haasteita vallitsevan kovan pakkasjakson takia. Siirtoa tukee myös OLS:n tämänhetkinen tilanne useamman pelaajan ollessa vammojen takia sivussa.

 

21.08.2019Suomen cup Oulussa 2.-3.11.19
18.06.2019Ilari Moisala palaa Luistinseuraan
19.05.2019Aatu Tiusanen P15 vuoden pelaaja
19.03.2019Helsingin hallihanke etenee
18.03.2019Eetu Jaatiselle MM-pronssia
14.03.2019Dolk Bandyliigan All Stars -kentälliseen
13.03.2019Suomi neljäs Talviuniversiadien jääpallossa
12.03.2019OLS P13 turnausvoittoon
11.03.2019LRK/OLS P15 taipui neljänneksi
09.03.2019LRK/OLS P15 pronssipeliin

Siirry arkistoon »