OLS:n kausi päättyi runkosarjaan

11.02.2019

Botnia kaatui lauantaina

Lauantaina OLS jatkoi viime aikojen hyviä otteitaan ja voitti Botnian maalein 5-2.

Kotijoukkue sai peliin hyvän alun, kun Niklas Valtanen viimeisteli varmasti Matti Immosen syötöstä avausmaalin jo vajaan neljän peliminuutin jälkeen. OLS:n tehokas alku sai jatkoa, kun kymmenen minuutin kohdalla Atte Lämsä teki 2-0 Eemi Dolkin syötöstä.

Ensimmäinen puoliaika oli lopulta maalien merkeissä selkeästi OLS:n, kun Tuomas Räisänen litisti rankkarista vastustamattomasti lukemiksi 3-0. Vielä ennen taukoa Antti Pesonen teki Eemi Dolkin syötöstä 4-0. OLS:lta erittäin ehjä esitys ensimmäisellä puoliajalla ja maalipaikoissa tuli onnistumisia hyvällä prosentilla.

Toinen puoliaika heikompaa peliä

Toiselle puoliajalle OLS:n peli-ilme kuitenkin katosi ja Botnia pääsi peliin mukaan. 4-1 kavennus jo muutaman peliminuutin jälkeen enteili ongelmia kotijoukkueelle. Botnia sai vielä pian maalin jälkeen pallon uudelleen OLS:n maaliin, mutta tämän osuman tuomaristo hylkäsi.

Tämän jälkeen peli tasaantui hieman ja Botnian seuraava osuma tuli onneksi vasta 80 peliminuutin paikkeilla. Tämän lähemmäksi Botnia ei enää päässyt ja Tuomas Räisänen litisti vielä toisen rankkarin upeasti maaliin ja sinetöi samalla yliajalla loppunumeroiksi 5-2.

Voitto tällä kertaa hieman heikommalla pelillä

OLS:lle pelistä voitto, vaikka peliesitys ei toisen puoliajan osalta ollut kovinkaan hyvä. Ensimmäisen kerran tällä kaudella OLS poistui pelistä voittajana, vaikka ei pystynyt esittämään parastaan.

Otteluun lähtö vaikeutui, kun Saku Hartikainen ei pystynyt keskiviikon LRK -pelin nilkkavamman jäljiltä pelaamaan. Aiemmin kausi oli paketoitu myös Tuomas Loposen osalta tammikuun alun olkapäävammaan. Näiden lisäksi Kimmo Ohtonen valitteli pelin alla huonoa oloaan, mutta niin vain kapteeni hoiti koko pelin läpi mallikkaasti.

Loukkaantumisia oli jäänyt viikonlopun peleihin paikkaamaan Aatu Tiusanen. Tällä kaudella useissa otteluissa edustusjoukkueessa esiintynyt Aku Sarkkinen matkasi puolestaan P17 joukkueen mukaan.

Kampparit peliin jäi vielä panosta

Voitto Botniasta jätti vielä sunnuntaille panosta ja OLS:lla oli vielä mahdollisuus jatkaa kautta pudotuspeleihin. Selvää oli, että vähintään tasapeli tulee saada kotona Kamppareita vastaan.

Toki asia ei ollut täysin omissa käsissä, vaan LRK:n tuli ottaa ainakin piste Botnialta. Voittokaan ei omasta pelistä riittäisi, jos Botnia voittaa Haaparannalla LRK:n.

Kampparit oli liian kova

OLS:n sunnuntain peliin lähtö hankaloitui, kun jo lauantaina huonosta olosta kärsinyt Kimmo Ohtonen ei pystynyt sunnuntaina enää pelaamaan.

OLS sai otteluun kuitenkin hyvän alun ja Eemi Dolk vei OLS:n johtoon. Iloa ei kestänyt kuitenkaan kovin kauaa, kun Kampparit tasoitti lukemiksi 1-1 jo runsaan minuutin kuluttua OLS:n johtomaalista. Tämän jälkeen Kampparit teki maaleja tasaisin väliajoin ja taululla oli puolen tunnin pelin jälkeen tilanne 1-5. Eemi Dolk kavensi vielä Tuomas Räisäsen hyvästä esityöstä, mutta Kampparit onnistui myös kertaalleen ennen puoliaikataukoa ja tauolle mentiin lukemissa 2-6.

Toinen puoliaika pelattiin myös lopulta maalein 2-6 ensimmäisen tapaan ja loppulukemat olivat 4-12. OLS toisen puoliajan maaleista vastasivat Tuomas Räisänen rankkarista (3-6) ja Eemi Dolk Pertti Virtasen pitkästä heitosta (4-8).

Kausi päättyi runkosarjaan  

OLS:n edustusjoukkueen kausi päättyi siis tämän kauden osalta runkosarjaan ja lopullinen sijoitus sarjassa oli 9. sija.

Eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan tuli lopulta kolme pistettä, kun Botnia voitti LRK:n. OLS:n tavoin myös toinen pohjoisen joukkue, LRK, päätti pelinsä kauden osalta runkosarjaan.

21.08.2019Suomen cup Oulussa 2.-3.11.19
18.06.2019Ilari Moisala palaa Luistinseuraan
19.05.2019Aatu Tiusanen P15 vuoden pelaaja
19.03.2019Helsingin hallihanke etenee
18.03.2019Eetu Jaatiselle MM-pronssia
14.03.2019Dolk Bandyliigan All Stars -kentälliseen
13.03.2019Suomi neljäs Talviuniversiadien jääpallossa
12.03.2019OLS P13 turnausvoittoon
11.03.2019LRK/OLS P15 taipui neljänneksi
09.03.2019LRK/OLS P15 pronssipeliin

Siirry arkistoon »