Akilles ja HIFK OLS:n vieraina

22.11.2019

OLS aloittaa Bandyliigan kotipeleillä

Lauantaina Akilles ja sunnuntaina HIFK

OLS aloittaa Bandyliigan viikonloppuna kotipeleillä Porvoon Akillesta ja HIFK:ta vastaan. Akillesta on povattu yhdeksi suurimmista mestarisuosikeista ja myös HIFK on ainakin alkukauden perusteella hieman edelliskautta vahvempi.

OLS:lla takana kuusi ottelua ennen sarjaa

OLS on kohdannut ennen liiga-avausta Mikkelin Kampparit kahdesti Oulussa ja Suomen cupissa joukkue kohtasi JPS:n, HIFK:n, Akilleksen ja LRK:n. Saldona otteluista on viisi tappiota ja tasapeli LRK:ta vastaan.

Harmittavia loukkaantumisia heti kauden alkuun

Harjoitusottelut toivat harmillisen loukkaantumisen, kun Tuomas Räisänen loukkasi reitensä cupin ottelussa HIFK:ta vastaan. Harmittoman näköinen tilanne oli lopulta paha ja Räisänen on sivussa kentiltä vähintään kaksi kuukautta.

Suomen cupin jälkeisessä harjoituksessa Anton Niskala loukkasi puolestaan jalkansa, joka vaati leikkaushoidon. Niskalan loppukausi on vaarassa – huilia tulee 2-3 kuukautta.

Joukkue nuorentunut edelleen   

Viime kauden jälkeen pelaajatilanne näytti jo todella hyvältä. Viime kaudella jo sisään rosteriin ajettujen junioreiden lisäksi Ilari Moisala palasi Ouluun ja myös Juho ja Antti-Pekka Airaksinen tekivät paluuta välivuoden jälkeen.

Moi­salan comeback OLS:aan ei kuitenkaan vielä toteutunut, vaan Ilu siirtyi syyskuussa Ruotsin pääsarjaan Elitserieniin nousseeseen Tukholman AIK:hon. Myös maalivahti Pertti Virtanen siirtyi samoihin aikoihin Bollnäsiin.

OLS menetti siis nopeaan tahtiin kaksi maajoukkuepelaajaa ja pelipaikoiltaan kaksi Bandyliigan pelipaikkojensa parasta pelaajaa lahden taakse. Kahden näin kovan pelimiehen menettäminen kirpaisee mitä tahansa Bandyliigan seuraa. Tämän totesi myös päävalmentaja Samuli Koivuniemi. OLS:n valmennusjohdossa vakuutetaan kuitenkin, että menetykset on käsitelty joukkueen sisällä yllättävänkin hyvin.

Pelaajakehitys edelleen keskiössä

Pelaajien myöhäisestä menettämistä huolimatta positiivisia merkkejä on ilmassa. Nuori joukkue on uuteen kauteen lähties­sä vuotta vanhempi. Takana on erittäin hyvä kesäharjoittelu, johon myös joukkueen ko­keneimmat pelaajat ovat kiitettävästi sitoutuneet. Testituloksissa kaikki pelaajat ovat menneet eteen­päin. Pelaajamenetysten vastapainoksi joukkueeseen palasivat Juho ja Antti-Pekka Airaksinen.

Parempaa lupaa myös se, että OLS löysi edellisen kauden lopussa oman pelitapansa ja pe­lipaikkojen suhteen on nyt aiempaa vähemmän kysymysmerkkejä. Edellinen kausi päättyi hyviin otteisiin ja siitä on tarkoitus Oulussa jatkaa.

Valmennus on asettanut tavoitteeksi, että OLS pelaa nopeaa ja energistä jääpalloa. Valmentaja Koivuniemi tiedostaa, että se vaatii pelaajilta paljon, ennen kaikkea kovan työ­määrän. OLS ei aio nöyristellä yhdellekään joukkueelle ja jäädä pelkästään ottamaan vastaan vastustajan hyökkäyksiä. OLS sekoitti jo viime kauden lopussa korkealla karvauspelillään vastustajan peliä varsin mukavasti.

Koivuniemi sai jo viime kaudella kovasti kehuja nuorten pelaajien kehittäjänä ja tällä tiellä on tarkoitus jatkaa. Joukkueessa on mukana nuoria tulevaisuuden pelaajia kuten maalivahti Topi Pihlajamaa sekä kenttäpelaajat Aatu Tiusanen, Eetu Jaatinen, Akseli Niskala ja Veeti Pitsinki. Heistä neljä ensin mainittua saavat ikänsä puolesta pelata vielä P17 joukkueessa.

Ison jään harjoittelu valttina

Isolle jäälle OLS pääsi ensimmäisen kerran 21. lokakuuta. Se on suomalaisittain erittäin aikaisin, mutta OLS:n näkökulmasta tämä seikka on myös välttämätön kompensoimaan muuten vähäiseksi jäänyttä jääaikaa. Oulussa jäähalliaika on ollut kortilla, joten OLS on päässyt kaukalossa jäälle kesästä lähtien vain kerran viikossa.

Tehoja kaivataan lisää

Isoin pelillinen haaste joukkueella on ollut jo parin viime kauden ajan lisätehojen löytämisessä. Kaudella 2018-19 OLS teki sarjassa ainoastaan 56 maalia. Keskikentän dynamon Eemi Dolkin tehot olivat 20+18 ja tästä voi päätellä Eemin merkityksen joukkueelle.

Dolkin tueksi kaivataan lisää voimaa pelinrakenteluun ja maalintekoon. Tällä kaudella OLS:n on kyettävä monipuolisempaan hyökkäyspeliin ja saatava muistakin pelaajista enemmän irti. Tähän kohtaan Tuomas Räisäsen loukkaantuminen on erittäin paha takaisku. Nuoremmista pelaajista Niklas Valtasella ja Tuomas Loposella on nyt paikka ottaa vastuuta tehoista.

Puolustuslinja on kokenut

OLS:n puolustus on joukkueen kokenein osa. Kapteeni Kimmo Ohtonen on liberona ja puolustajina ovat Matti Immonen ja Airaksisen veljekset sekä sivutukina Antti Pesonen ja Saku Hartikainen. Kokemuksesta ei puolustuksen pitävyys ainakaan jää kiinni.

Jere Penttilän näytön paikka

Pertti Virtasen aukkoa maalinsuulla tukkii lähtökohtaisesti Jere Penttilä. Jere on ammentanut oppia Virtasen taustalla ja saa nyt liigassa todellisen tulikasteensa. Alkukauden otteluissa Penttilä on ollut maalissa vakuuttava.

Paikallinen Sanomalehti Kaleva on julkaissut perjantain 22.11. lehdessä hienon jutun Jerestä - kannattaa lukea.

Liiga käyntiin huippupeleillä

OLS – Akilles la 23.11. klo 15
OLS – HIFK su 24.11. klo 13

Tervetuloa kannustamaan OLS voittoon!

24.04.2020Tukea vähävaraisille liikuntaharrastukseen
20.03.2020Superkausari myynnissä
19.03.2020Eemi Dolk Bandyliigan All Starsiin
18.03.2020Kolme OLS:n pelaajaa MM-pronssille
13.03.2020Jääpalloharjoitukset peruttu loppukaudelta
11.03.2020OLS:n pelaajia P17 maajoukkueeseen
09.03.2020OLS P13 ja OLS/LRK yj P17 neljänsiä SM-kisoissa
04.03.2020P13 ja P17 viikonloppuna lopputurnauksissa
27.02.2020Tule tutustumaan jääpallon pelaamiseen
26.02.2020OLS P17 välieriin

Siirry arkistoon »