Jääpallokausi käyntiin tappioilla

25.11.2019

Akilles ja HIFK hakivat voitot

OLS – Akilles 2-8 (1-3) - kanarialinnut palasivat

OLS oli palannut sarja-avaukseen jälleen perinteiseen kokokeltaiseen peliasuun ja tyylikäs peliasu siivitti OLS:n vahvaan aloitukseen Porvoon Akillesta vastaan.

OLS pelasi kauden parhaan jaksonsa ensimmäisessä erässä, jolloin se piti ajoittain Akillesta erittäin tiukoilla. Kun palloa oli viime kausien tapaan vaikeaa saada vastustajan maaliin parista läpiajostakin huolimatta, oli Akilles kuitenkin taukojohdossa 1-3.

OLS:n hyvä ensimmäinen jakso ei jatkunut enää erätauon jälkeen. Akilles karkasi tauon jälkeen kahdella pikamaalilla johtoasemaan 1-5 ja peli oli tuossa vaiheessa käytännössä ohi. Suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuva Akilles pyöritti lopulta vahvan toisen jaksonsa ansiosta selkeän 2-8 voiton.

Kotijoukkueen maaleista vastasivat Eemi Dolk (1-1) Miika Leiviskän syötöstä ja paluun keltaisiin välivuoden jälkeen tehnyt Juho Airaksinen (2-6) Atte Lämsän syötöstä.

Positiivista oli ensimmäisen jakson ennakkoluuloton peli-ilme, jolla pystyttiin vastaamaan Akilleksen peliin aika ajoin todella hyvin.

OLS – HIFK 2-9 (0-3)

Sunnuntain kotiottelu HIFK:ta vastaan oli OLS:lle tulosodotuksiin nähden viikonlopun pääottelu. Valitettavasti Akilles -pelin lupaavista otteista ei ollut paljoakaan jäljellä. Helpotkaan syötöt eivät tahtoneet löytää omia pelaajia ja perinteiseen tyyliin tarkasti puolustanut HIFK pystyi pitämään kelta-asuiset isäntänsä pois maalipaikoilta. Perustekemisessä oli aika ajoin vaikeuksia ja HIFK pääsi kontrolloimaan peliä turhan helposti.

HIFK sai kahteen ensimmäisen jakson maaliin apua kotijoukkueelta ja pääsi melkoisen helposti taukojohtoon 0-3. Ensimmäinen jakso oli pelillisesti kuitenkin aikalailla tasainen, mutta HIFK:n kolmen maalin taukojohto teki OLS:n tilanteen tukalaksi.

HIFK teki toisen erän ensimmäiseen 20 minuuttiin peräti neljä lisäosumaa. Valmentaja Samuli Koivuniemi yritti herätellä joukkuetta aikalisällä ja pelipaikkamuutoksilla, mutta nekään eivät enää auttaneet. LRK:lle lauantaina sarja-avuksessaan tappion kärsinyt HIFK sai varsin helpon voiton mukaansa Oulusta.

Juho Airaksinen (1-7) Eemi Dolkin syötöstä ja Dolk (2-8 rl) vastasivat OLS:n osumista.  

Eemi Dolk Tukholman AIK:n harjoituksiin

Viikonloppuna, parin viime kauden tapaan, pääosasta OLS:n pallollisesta pelistä ja myös tehoista (2+1) vastannut Eemi Dolk matkasi vielä sunnuntai-iltana Tukholmaan AIK:n vieraaksi. Dolk treenaa pikavisiitillään AIK:n mukana maanantaina ja tiistaina.

Kovasti pelaajistoonsa panostanut AIK on aloittanut Elitserienin odotuksiin nähden varsin vaisusti ja joukkue hakee sen myötä edelleen vahvistuksia. Tässä vaiheessa ei AIK ole kuitenkaan keskustellut Dolkin ja OLS:n kanssa konkreettisesta sopimuksesta tai siirrosta.

Kampparit ja Veiterä vastassa viikonloppuna

OLS matkaa tulevana viikonloppuna Mikkelin Kamppareiden ja Lappeenrannan Veiterän vieraaksi.

JPS ja Narukerä seuraavana Oulussa

Itä-Suomen reissun jälkeen on OLS:lla vajaa kahden viikon tauko. Hallitseva Suomen mestari JPS saapuu Ouluun lauantaina 14.12. ja sunnuntaina 15.12. on OLS:lla vastassa viime kaudesta vahvistunut ja vahvasti Bandyliigan aloittanut Porin Narukerä.

24.04.2020Tukea vähävaraisille liikuntaharrastukseen
20.03.2020Superkausari myynnissä
19.03.2020Eemi Dolk Bandyliigan All Starsiin
18.03.2020Kolme OLS:n pelaajaa MM-pronssille
13.03.2020Jääpalloharjoitukset peruttu loppukaudelta
11.03.2020OLS:n pelaajia P17 maajoukkueeseen
09.03.2020OLS P13 ja OLS/LRK yj P17 neljänsiä SM-kisoissa
04.03.2020P13 ja P17 viikonloppuna lopputurnauksissa
27.02.2020Tule tutustumaan jääpallon pelaamiseen
26.02.2020OLS P17 välieriin

Siirry arkistoon »