OLS kaatoi Kampparit

10.02.2020

Sarjan kärkijoukkue kaatui pitkästä aikaa

Jääpallon edustusjoukkue otti pitkästä aikaa voiton sarjan kärkiporukoista, kun Mikkelin Kampparit kaatui Oulussa lauantaina maalein 2-1 (1-1).

OLS pystyi pelaamaan ehjän ottelun ja Kampparit ei saanut ottelussa aikaan pahempia painostusjaksoja ja laadukkaat maalipaikatkin jäivät vähiin. Ainoan kerran kotijoukkue nukahti, kun Kampparit tasoitti kulmalyönnin etukikalla peli 1-1:een aivan ensimmäisen jakson lopulla.

Ei juhlinut myöskään OLS ottelussa maalipaikoilla, mutta kaksi tehtyä maalia riitti. 1-0 osumasta vastasi Tuomas Loponen Atte Lämsän hienosta esityöstä ja voittomaaliksi jääneen 2-1 maalin löi Saku Hartikainen heti toisen jakson alkuun Eemi Dolkin vapauttavasta syötöstä.

Tasapainoinen peliesitys

Puolustuspeli toimi läpi koko ottelun mainiosti ja keskiviikon LRK-pelistä oli jäänyt paljon hyvää tekemistä myös omaan pallolliseen peliin. Useampi pelaaja osallistui keskiviikon tapaan pelinrakentamiseen kovempaakin vastustajaa vastaan pelatessa.

Tankki tyhjänä Veiterää vastaan

Voitokkaan Kampparit -pelin jälkeen OLS:n jo ennestään varamiehiset rivit harvenivat vielä kahdella pelaajalla. Atte Lämsän lauantaina ensimmäisen jakson lopulla saama jalkavamma esti pelaamisen ja myös Antti-Pekka Airaksinen oli sivussa.

Vajaamiehinen OLS ei pystynyt vastaamaan Bandyliigaa johtavan Lappeenrannan Veiterän peliin, vaan vierailija takoi tylyt loppunumerot 2-12 (0-7).

Niskala osui – Loponen jatkoi maaliputkeaan

Veiterä -ottelussa kotijoukkueen maalihanat aukesivat vasta pelin loppuhetkillä nuorten pelaajien toimesta. Tuomas Loponen vastasi 1-12 maalista Saku Hartikaisen syötöstä ja Akseli Niskala teki 2-12 maalin Eemi Dolkin syötöstä.

18-vuotias Loponen venytti maaliputkensa jo kolmen ottelun mittaiseksi ja nousi OLS:n toiseksi eniten maaleja kauden liigassa tehneeksi pelaajaksi Eemi Dolkin jälkeen. 16-vuotias Akseli Niskala teki Bandyliigauransa ensimmäisen maalinsa.  

Bandyliigan runkosarja loppuu viikonloppuna

Liiga päättyy runkosarjan osalta viikonloppuna ja jo keskiviikkona 19.2. käynnistyvät kahdeksan joukkueen pudotuspelit. Yksi joukkue kolmikosta OLS-WP-Botnia joutuu tekemään LRK:lle seuraa ja jäämään ulos pudotuspeleistä.

OLS kohtaa viimeisissä otteluissa vieraskentillä juuri WP:n lauantaina 15.2. ja Botnian sunnuntaina 16.2. Viikonlopun ohjelmassa ovat myös ottelut Botnia-LRK ja WP-LRK.

OLS:lle riittää pudotuspelipaikkaan voitto WP:stä tai tasapeli Botniasta. Myös LRK:n mahdollinen voitto Botniasta varmistaisi OLS:n pudotuspelipaikan.

Loukkaantumiset riesana

OLS:n harjoittelua ja myös otteluiden läpiviemistä ovat hankaloittaneet koko kauden useat loukkaantumiset. Sunnuntaina Veiterä -pelistä oli poissa peräti seitsemän pelaajaa pääosin loukkaantumisten takia. Myös muut esteet ovat tällä kaudella vaikuttaneet merkittävästi kokoonpanoon.

Kausi on huipentumassa ja toiveissa on, että sairastuvalta saataisiin muutama pelimies mukaan kevään ratkaisupeleihin.

21.02.2020OLS:n taistelu ei riittänyt
20.02.2020Akilles voitti ensimmäisen pelin
17.02.2020OLS ja Akilles vastakkain pudotuspeleissä
16.02.2020OLS taisteli pudotuspeleihin
10.02.2020OLS kaatoi Kampparit
07.02.2020Esko Tammilehdosta kertova kirja myynnissä
06.02.2020OLS voittoon Haaparannalla
05.02.2020LRK-OLS Yle Areenassa
03.02.2020Etelän reissulta ei voittoja
31.01.2020OLS matkaa etelään

Siirry arkistoon »